Hvad er en fair pris på udskiftning af dæk?

25. oktober 2019

Hvis du fik et skøn om at udskifte en vandpumpe på din bil, ville du vide, om prisen var rimelig? Kunne du stole på prisen? Hvad med en masseluftstrømssensor eller sensor for fordampning?

De fleste af os ved ikke, hvad disse er, og de fleste er også ligeglade med prisen på de ting. Alligevel er det komponenter som disse, der ofte bruges til at retfærdiggøre prisen overfor bilreparationskunden.

Vi lever ikke længere i en tillidsalder, så hvordan sikrer vi, at vores omkostninger til bilreparation er rimelig.

Hvor mange gange har du mistanke om, at du betalte for meget, men har ikke kunnet bevise det? – Hvor mange gange har prisen virket ublu til endog meget enkle reparationer?

Almindelige daglige bilreparationer ender ofte ud i for høje priser på bilreparationer. Et typisk eksempel på udskiftning af dæk gennem et ellers hæderligt bilværksted, hvor kunden bare lige skal have skiftet til et par nye vinterdæk.

En kunde kørte hendes Audi til et autoriseret Audi-værksted for en at få udskiftet bare de 2 forreste nye vinterdæk.

Værkstedets pris på udskiftning af dækkene incl. montering, nye ventiler etc. Lød på kr. 16.468 incl. moms

Prisen hos godedæk.dk for nye vinterdæk til denne Audi Quatro var  kr. 11.988 og så henviste vi til et monteringsværksted, hvor vi kunne levere dækkene direkte til værkstedet og så betalte hun bare 450,- incl. moms for montering af begge nye dæk med nye ventiler etc,

Kvinden kunne køre fra værkstedet og havde altså sparet over kr. 4.000 incl. moms

Behøver vi at sige vi har fået en meget glad kunde…!!!

Hvad nu hvis kunden bare havde kørt til sit normale værksted og sagt skift dækkene og efterfølgende fået en regning for på kr. 16.468

Hvad ville der være sket?

I henhold til reparationsordren var der ingen unormale omstændigheder, ingen problemer som berettigede en så høj regning på en kun 3 år gammel bil. Altså ikke noget med rust eller andre formildende omstændigheder, der måske ville have øget arbejdskraften eller tilføjet yderligere dele.

Kort sagt, det var en ligetil arbejde, men regningen ville være blevet næsten kr. 4.000 højere end den blev. Der er simpelthen ingen legitim grund til at have så store prisdifferencer.

Hvordan slap de af med det?

Svaret er meget enkelt, og det er et af de punkter vi oplever gang på gang, når kunderne kommer til os:

Værkstederne slipper afsted med urimelig høje priser, fordi de kan! – fordi det fleste bare kører til nærmeste serviceværksted og får fixet, hvad der nu måtte være med deres bil. Hvis du ikke spørger dig omkring så koster det dig kassen.

Tænk over det.

Den gennemsnitlige person ved ikke, hvor meget dæk skal koste.

Og hvem ved, hvor lang arbejdstid en dækskifte tager?

Hvordan henvender man sig til at finde ud af disse oplysninger? – Hvem har endda tid til at undersøge hvad dæk skal koste! – Er du sikker på at du får de bedste dæk til din bil hvis du kommer ind af døren på dit dækværksted og han har nogle gamle dæk liggende som kan passe din bil og som han derfor gerne vil af med.

Hvis denne kvinde ikke lige havde brugt 10 min. På at udfylde vores tilbudsformular og tale med os, så havde hun i dag været kr. 4.000 fattigere….

Har du kr. 4.000 du er ligeglad med så modtager vi dem meget gerne,  men vi vil alligel gerne levere dine dæk til din bil og spare dig for nogle penge, samt have dig som kunde.

Kvinden vidste ikke om det var en fair pris hun skulle betale på sit sædvanlige værksted.

Hun ville under normale omstændigheder bare betale regningen og være kørt sin vej og dermed være blevet kr. 4.000 kr. fattigere.

Hvor mange gange betaler folk bare regningen og forlader værkstedet og kører? – Det er vor erfaring, at det sker alt for ofte.

En gang imellem er det godt at stille spørgsmålstegn ved de tilbud man får.

Som alt andet er information nøglen til at sikre en fair behandling. Uden det fortsætter bilreparationskunderne med at “svømme med hajerne” uden nogen beskyttelse.

Har du haft fat i en haj – eller vil du bare have et godt tilbud på så start her.

Få et tilbud på dæk til din bil eller andet køretøj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *