Olie- og Oliefilter skift til din bil uanset bilmærke i Frederikssund

7. oktober 2020

Motorolien i bilen har flere vigtige funktioner inde i motoren. Den smører de bevægelige dele og fjerner urenheder i motoren. Uden motorolie ville din motor være ødelagt i løbet af sekunder. Derfor er oliens renhed og kvalitet ekstrem vigtig.

Oliefilteret i din bil sørger for at holde olien ren. Det betyder, at din motor vil holde længere, hvis du foretager jævnlige olieskift. Men hvor tit skal det skiftes? Hvordan? Og hvad koster det?

I din bils instruktionsbog kan du finde oplysninger om, hvornår netop din bil skal have skiftet olie og oliefilter. Men en god tommelfingerregel er at få foretaget olie- og oliefilter skift mindst én gang om året, eller for som minimum for hver 15.000 km.

 

Olie og oliefilter
Skift Olie og oliefilter hos Godedæk ApS i Frederikssund

 

Hvad bruges oliefilteret til?

Oliefilteret er det, der sørger for at motorolien i din bil forbliver ren og effektiv. Det gør det ved at fjerne urenheder og skidt, der føres rundt i motoren med olien. Som navnet også antyder så filtrerer oliefilteret olien for smuds, og det er derfor at oliefilteret bør skiftes ud jævnligt.

Oliefilter skift kræver, at du har en oliefilter tang, og ved hvordan det skal gøres. Ellers risikerer du nemlig, at det nye oliefilter ikke slutter helt tæt. Så løber olien ud i motorrummet, hvilket medfører, at der kan udvikles kraftig og giftig røg, der kan trænge ind i kabinen, når bilen bliver varm.

Samtidig er det meget beskidt arbejde, og derfor overlader de fleste olie og oliefilter skiftet til et autoværksted som Godedæk ApS.

 

Hos Godedæk ApS foretager vi olieskift i Frederikssund på alle bilmærker.

 

Et velfungerende olie filter er ekstremt vigtigt for din bils ydeevne og motorens holdbarhed. Derfor anbefales det altid, at du også laver olie filter skift, hver gang du får skiftet olie. På den måde er du altid sikker på at have et rent oliefilter. Et oliefilter må ikke blive tilstoppet for at kunne fungere optimalt, samtidig med at den nye olie ikke må cirkulere rundt i motoren med en masse urenheder. Hvis du ikke skifter oliefilteret, når du skifter olien på bilen, så risikerer du at nedsætte levetiden på bilens motor, og du vil typiske opleve en væsentlig dårligere brændstoføkonomi.

Oliefilteret er en af de billigste reservedele til bilen, og koster typisk kun 100-200 kr. Det er en meget lille merpris, når du alligevel har bilen inde til olieskift og hos godedæk.dk inkl. vi altid et nyt oliefilter i vores olieskift.

Til gengæld er du sikret, at din bil altid har ren og effektiv motorolie, så bilen kan holde i mange år.

 

Det utrolig vigtigt at vide, hvilken motorolie du skal bruge.

Svaret på det spørgsmål bliver mere og mere komplekst hver dag. De nyeste motorer bliver hele tiden mindre og mere effektive, og producenterne angiver komplekse fuldsyntetiske olier for at klare de højere motortryk og opfylde målene for brændstofeffektivitet.

Hvis du kører en “muskelbil” eller en bil importeret fra det sydlige Europa, kan det godt være, producenten angiver en fuldt syntetisk motorolie. Hvis du kører en ældre indenlandsk bil, vil producenten muligvis anbefale en mineralolie. Selvom det er den mest økonomiske løsning, vil en fuldsyntetisk næsten helt sikkert være bedre for din motor. Det er vigtigt at vide, hvilken motorolie der skal bruges til hvert olieskift.

Din brugermanual angiver den branchespecifikation, type og klasse olie, som producenten angiver passer bedst til din bil.

 

Godedæk ApS bruger Eurol, Castrol og Liqui-moly Olie.

Hos Godedæk foretager vi Olieskift i Frederikssund med en af ovenstående olier. Når vi går i gang med din bil så stopper vi ikke med 4 liter ny olie på, som næsten alle andre værksteder … nej, vi fortsætter med op imod 5 liter uden ekstra beregning, hvis der er behov for det!!

 

Du finder mere information om vores forskellige olieskift og priser lige her. 

Du kan booke et olieskift i Frederikssund online her

Du kan altid tale med os ved at ringe telefon 71 94 87 87

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *